Fara prime si sporuri pentru munca suplimentara, din 2010

Data publicarii: 08-09-2009 | HR/Cariere

Ordonatorii de credite nu vor acorda, anul viitor, premii lunare salariatilor cu performante in activitate si nici nu vor plati un spor de 75% din salariul de baza pentru munca prestata peste programul normal de lucru, restrictiile fiind incluse in proiectul final al legii salarizarii bugetarilor.

Legea stabileste ca, in cazul in care munca prestata peste durata normala a timpului de lucru nu a putut fi compensata cu timp liber corespunzator, aceasta se plateste in luna urmatoare cu un spor de 75% aplicat la salariul de baza.

Documentul permite totodata ordonatorilor de credite sa acorde premii lunare in limita a 2% din cheltuielile cu salariile aferente personalului, prevazut in statul de functii, cu incadrare in fondurile aprobate prin buget. Premiile se pot acorda in cursul anului salariatilor care au realizat sau au participat direct la obtinerea unor rezultate in activitate, apreciate ca valoroase.

Acelasi proiect stabileste insa ca aceste prevederi nu se aplica in anul 2010.
Documentul mai prevede ca, la trei zile de la data publicarii in Monitorul Oficial, inceteaza o serie de drepturi salariale suplimentare, stabilite prin acte juridice in favoarea personalului autoritatilor si institutiilor publice, respectiv suplimentul postului si suplimentul corespunzator treptei de salarizare, precum si sporul de mobilitate.

Totusi, legea de salarizare unitara va determina o crestere a cheltuielilor bugetare anuale la un nivel de peste 8,5 miliarde lei, in anul 2014, majorarea sumelor alocate urmand sa fie inregistrata incepand cu 2011, in conditiile in care pentru anul viitor sunt prevazute cresteri doar pentru salariile mici.

Curentul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: