Angajatorii romani, cei mai pesimisti din lume

Data publicarii: 08-09-2009 | HR/Cariere

Oamenii de afaceri din Romania sunt cei mai pesimisti din lume in privinta cresterii numarului de angajari in urmatoarele trei luni.

Concluzia reiese dintr-un studiu dat publicitatii ieri de compania Manpower. Perspectivele Angajarii de Forta de Munca reprezinta un studiu, realizat trimestrial, pe baza intervievarii a peste 72.000 de angajatori din sectorul public si privat din 35 de tari.

Patronii romani se gandesc la concedieri

In Romania, studiul a vizat 758 de companii, care si-au exprimat intentiile privind angajarile pentru perioada octombrie-decembrie 2009. Potrivit studiului, previziunea neta de angajare din tara noastra este cea mai redusa, comparativ cu celelalte 35 de tari. Astfel, daca in Romania previziunea neta este de -11%, in Spania si Irlanda atinge -8%.

La polul opus se gaseste India, cu o previziune pozitiva de A25%. In Romania, studiul releva faptul ca sase din zece angajatori romani nu prevad nicio modificare a fortei de munca in cadrul companiilor lor pana la sfarsitul anului. Mai mult, in sapte din cele opt regiuni vizate de studiu, angajatorii sustin ca nu vor face nicio angajare. Din contra, patronii se gandesc chiar sa mai renunte la o parte dintre angajati.

Integral in Evenimentul Zilei

Ultimele stiri pe BankNews.ro: