80% dintre britanici, obisnuiti sa fure de la locul de munca

Data publicarii: 10-09-2009 | Diverse

Patru din cinci angajati din Marea Britanie nu vad nimic rau in a fura de la locul de munca, in timp ce mai mult de 50% cred ca este acceptabil ca o persoana care are grija de un batran sa-l convinga sa-si rescrie testamentul, conform unui studiu preluat de Daily Mail.

Cercetarea, derulata online cu ajutorul a peste 15.000 participanti, sugereaza ca britanicul tipic este cu mult mai putin onest si intr-o mai mare masura mai confuz decat se credea. S-a constatat, de asemenea, ca notiunea de cinste este extrem de relativa, variind de la o persoana la alta.

Desi 8 din 10 persoane au spus ca este incorect sa returnezi a doua zi o haina sau o fusta noua, cumparata doar pentru a o purta la o petrecere peste noapte, doar 43% vad un lucru grav in manipularea unui batran astfel incat acesta sa-si schimbe testamentul in favoarea celui care il ingrijeste.

Studiul, condus de Stefan Fafinski, profesor la Universitatea Brunel, a invitat subiectii sa urmareasa un videoclip in care un actor descria 50 de scenarii de potentiale activitati necinstite sau incorecte.

George Trifu