Ultimele oferte de last-minute peste granita. Unde mergi si cat te costa

Data publicarii: 10-09-2009 | Turism

Chiar daca a trecut vara, iar vremea din ultimele zile nu a prea tinut cu turistii care au plecat pe litoralul romanesc, agentiile de turism isi vand ultimele pachete spre destinatiile calde. Alex si Oana si-au planificat concediul pentru luna septembrie si astfel a inceput vanatoarea de oferte. "Am inceput sa cautam initial pe internet si apoi pe la agentiile de turism. Si am avut surpriza sa gasim oferte mai bune la agentii. Noi platim 1.100 de euro, pentru zece nopti de cazare la un hotel de cinci stele din Antalya, in regim all-inclusive, cu tot cu transportul cu avionul si taxele de aeroport, dar si viza. Pe net nu gasesti la fel la acelasi pret, adica ori sunt de patru stele, ori cu demipensiune, iar noi stam zece nopti", ne-a declarat Alex Guta, unul dintre numerosii romani care au apelat la astfel de oferte. Astfel, costurile pentru o persoana sunt de 550 de euro, in timp ce pe timpul verii, un sejur de doar sapte nopti, in regim all-inclusive si cu transportul cu avionul, trecea bine pragul de 800 de euro. Se mai gasesc oferte pentru Antalya la 600 de euro de persoana, pentru sapte nopti cazare la un hotel de cinci stele, cu masa in regim all-inclusive, transport cu avionul si toate taxele incluse.

Ultimele locuri pentru Bulgaria si Grecia

Multi romani au preferat si anul acesta litoralul bulgaresc, pentru ca preturile sunt mai mici decat cele din statiunile romanesti. Ofertele de last minute sunt si mai ieftine. Spre exemplu, o familie cu un copil va plati 216 euro pentru sapte nopti de cazare la un hotel de patru stele, cu demipensiune la Nisipurile de Aur. Daca vreti masa in regim all-inclusive, mai trebuie sa scoateti din buzunar 56 de euro/persoana. Nici preturile de la hotelurile de cinci stele nu au ramas aceleasi: pentru sapte nopti cazare, cu mic dejun, pretul este de 130 de euro/persoana pentru un sejur spre sfarsitul lui septembrie. Pretul unui astfel de sejur in luna iulie era dublu. Grecia este una dintre destinatiile unde vremea inca este buna, iar preturile sunt atractive: 282 euro pentru o persoana pentru sapte nopti la un hotel de trei stele in Creta cu demipensiune, ultima plecare fiind pe 16 septembrie.

Si pentru Corfu ofertele sunt atractive, iar cazarea in vile este cea mai ieftina varianta. Astfel, pentru sapte nopti o persoana va plati 199 de euro, adica 28 de euro/noapte. Pachetele la hoteluri de trei stele, cu demipensiune, costa 319 euro si transportul cu avionul, la care se mai adauga 95 de euro/persoana pentru taxele de aeroport.

Integral in Gandul