SenseCam-ul, dispozitivul prin care iti poti inregistra intreaga viata

Data publicarii: 14-09-2009 | IT&C

Daca in secolul XX ceasurile de mana au devenit omniprezete, in secolul XXI locul lor ar putea fi luat de un nou dispozitiv: SenseCam-ul, a carui menire este sa indice nu doar o fractiune de timp, asemenea ceasurilor, ci intreaga viata.

Promotorul si inventatorul SenseCam-ului, Gordon Bell, o legenda a informaticii, in prezent cercetator in laboratoarele din San Francisco ale Microsoft, poarta de mai bine de 10 ani un astfel de dispozitiv, timp in care i-a adus nenumarate imbunatatri si i-a adaugat noi functii.

Scopul principal al aparatului se reduce la o singura functie majora: inregistrarea vietii. In acest sens dispune de o camera foto programata sa se declanseze la cateva minute sau de fiecare data cand fluxul de lumina se schimba, de un microfon activ pe durata intregii zile, un GPS care indexeaza toate drumurile si zonele vizitate. Toata informatia culeasa in timpul zilei este salvata automat intr-un calculator si sistematizata intr-o forma cronologica.

Dispozitivul are ca target nu doar persoanele interesate in crearea unui album complex al propriei vieti, superior fotografiilor disparate, realizate cu ocazia unor evenimente insemnate, precum o zi de nastere sau o calatorie, ci si pe cele care vor sa tina o evidenta a activitatilor din timpul saptamanii.

George Trifu

Ultimele stiri pe BankNews.ro: