Reconversie-soc: Din bancher, vanzator de carnati

Data publicarii: 14-09-2009 | Diverse

Un fost broker de la o banca din Frankfurt spera sa scape cu bine de criza economica gratie noului job - vanzator de sendvisuri cu carnati pentru trecatori, intre care se numara multi muncitori, al caror salariu anual putea sa-l castige din cateva tranzactii reusite.

Potrivit AFP, Thomas Brausse, fost angajat la filiala germana a firmei de brokeraj Instinet din SUA, a contat mai mult pe apetitul conationalilor sai pentru carnati decat pe experienta profesionala, dupa ce a fost dat afara. In urma e-mailului care l-a "invitat la o discutie", in decembrie 2008, Brausse stia ca urmeaza concedierea, dar a refuzat mai multe oferte de munca in domeniul sau, caci salariul promis era la jumatate decat castigul la Instinet.

"Este mult mai important pentru companiile multinationale sa-si satisfaca actionarii si nu propriii angajati, care se trezesc frustrati si disperati", a constatat, pe propria piele, germanul. Pentru a nu mai avea de-a face cu "sistemul", Brausse a cumparat de pe internet un autobuz, pe care l-a transformat in stand pentru sendvisurile cu carnati, unde lucreaza alaturi de sotie si cumnat. Gratie muncitorilor, dar si angajatilor din sectorul bancar care nu ocolesc autobuzul sau, fostul broker spera ca, in sase luni, sa-si achite datoriile generate de noua profesie. El tine legatura cu fostii colegi si viseaza la ziua cand va lansa carnatii Dax, Dow Jones sau Nikkei (numele unor indici bursieri celebri), al caror pret sa varieze in functie de cotatiile burselor mondiale.

Integral in Gandul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: