Ministrul Transporturilor: Nu sunt bani pentru autostrazile promise

Data publicarii: 18-09-2009 | Politica

Daca bugetul pe 2010 nu va cuprinde o alocare de 3,5% din PIB pentru Ministerul Transporturilor, anul viitor vor fi oprite mai multe proiecte, a anuntat ieri ministrul de resort, Radu Berceanu. Acesta a promis la inceputul actualului mandat 836 de kilometri pana in 2012, premierul laudandu-se ca anul acesta s-au alocat 20 de procente din PIB pentru infrastructura, insa, in realitate, ministerul nu are bani pentru realizarea "dorintelor".

"Trebuie sa ne dam seama macar acum ca prea multe dorinte impiedica realizarea catorva dorinte", a declarat ieri ministrul Transporturilor, Radu Berceanu. Acesta a anuntat ca, daca anul viitor ministerul nu va primi o alocare de 3,5% din Produsul Intern Brut si va ramane cu alocarea de 1,45%-1,5% din PIB, multe proiecte vor fi oprite. "Daca in bugetul pe 2010 nu vom face o cotitura importanta si nu trecem la macar 3,5% din PIB, dupa ce bugetul va fi votat, voi fi obligat sa ies sa spun cat putem face si ce proiecte vom opri anul viitor", a sustinut ministrul. La inceputul anului, premierul Emil Boc anunta ca a decis "alocarea a 20% din bugetul anului 2009 pentru inves-titia publica masiva in infrastructura".

Cat despre promisiunea de la inceputul mandatului lui Berceanu ca vom avea 836 de kilometri pana in 2012, "prioritatea zero" a ministrului, acum aceasta depinde tot de alocarea bugetara. "O sa va comunic la sfarsitul anului ce mai e cu aceasta cifra (836 km - n.r.)", a spus Berceanu. Acesta a sustinut ca este o mare diferenta intre declaratiile facute pana in prezent si sumele alocate in realitate, in timp ce suma medie necesara pe an pentru autostrazi este de doua miliarde de euro.

Integral in Financiarul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: