Studiu: generozitatea este contagioasa

Data publicarii: 21-09-2009 | Lifestyle

Psihologii au vesti bune pentru cei care si-ar dori sa traiasca intr-o lume mai putin individualista: nu doar aspectele negative ale vietii sunt contagioase, ci si cele pozitive.

In urma unui studiu derulat de o echipa de psihologi si psihiatrii s-a constatat ca actele altrusite se raspandesc, pornind de la un exemplu individual, in intreaga retea sociala a promotorului.

In cadrul experimentului efectuat la Harvard Medical School, expertii au inventat un joc in care 120 de studenti au fost organizati in grupuri de cate patru cerandu-li-se sa dea bani celorlalti colegi.

Jocul a avut cinci etape, dupa fiecare runda studentii fiind reorganizati astfel incat sa nu apara mai mult de doi fosti colegi in cadrul noului grup, la sfarsitul fiecarei etape organizatorii spunandu-le participantilor cat de multi bani au dat fiecare dintre ei.

In final s-a constatat ca dupa fiecare runda suma donata grupului crestea, in medie, cu 20%, altruism persistand si amplificandu-se pana la finalul jocului-experiement.

George Trifu

Ultimele stiri pe BankNews.ro: