Care sunt cei mai fericiti angajati

Data publicarii: 21-09-2009 | HR/Cariere

Antreprenorii au rata cea mai inalta de multumire dintre toate ocupatiile analizate in cadrul ultimului studiu "Indexul profesional al multumirii" realizat de Gallup in Statele Unite ale Americii.

In ciuda faptului ca lucreaza mai multe ore decat angajatii obisnuiti, iar veniturile lor sunt, in medie, mai mici decat ale managerilor si personalului inalt calificat, afaceristii totusi au ocupat prima pozitie a indexului, fapt care arata, potrivit analistilor Gallup, ca programul prelungit este un factor de nemultumire doar pentru cei neangajati afectiv in munca pe care o presteaza.

Imediat dupa afaceristi in topul celor mai fericiti angajati urmeaza personalul inalt calificat, managerii, fermierii si agentii de vanzari. In partea de jos a clasamentului, a angajatilor cel mai putin multumiti, sunt lucratorii din industria manufacturiera, transport si servicii.

Clasarea surprinzatoare a fermierilor in randul profesiilor cu cei mai fericiti lucratori se explica prin gradul de autonomie crescut, asemanator afaceristilor, desi conditiile de munca si veniturile sunt incomparabile.

Mai mult, fermierii s-au clasat imediat dupa afaceristi si la categoria "Mediu de lucru", lipsa sefilor si a ierarhiei specifice companiilor parand sa aiba rolul determinant in ambele cazuri.

Alte doua categorii la care fermierii au ocupat prima pozitie a indexului au fost "Sanatatea Emotionala" si "Cat de sanatoasa este ocupatia prestata".

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: