Recuperatorii de creante tipa si ameninta

Data publicarii: 21-09-2009 | Finante-Banci

Cand tonul agresiv nu functioneaza la telefon, angajatii firmelor de profil ii ameninta pe datornici cu tribunalul. Inca de la inceputul crizei, cand persoanele cu datorii au intrat in imposibilitate de plata, a aparut un nou curent - cel al recuperatorilor agresivi. Acum, mai mult ca niciodata, firmele care recupereaza creante isi "asmut" angajatii pe restantieri pentru incasarea si celei mai mici datorii. Nu ar fi o problema daca acestia nu ar recurge si la diferite amenintari, ton agresiv si alte tertipuri de intimidare.

Mai mult, cand le sunt solicitate informatii despre creanta, o parte dintre acestia refuza sa le ofere sau omit date importante. Este si cazul unor angajati de la CreditExpress, care considera ca au tras lozul castigator apeland la amenintari.

Informatiile despre creanta se primesc la tribunal

Roxana P. ne-a povestit ca a incercat sa intervina pentru bunicul ei de 87 de ani, care a primit mai multe somatii si amenintari pentru o datorie de numai 52 de lei. "Stefan A. a tot primit, in ultima vreme, o serie de scrisori in care este amenintat ca va fi dat in judecata pentru neplata unor reviste", ne-a povestit nepoata acestuia. In momentul in care bunicul ei a sunat sa afle despre ce este vorba, i s-a raspuns scurt ca este dator si ca alte informatii va primi la tribunal. Abia la a doua incercare, i s-a spus ca totul i se trage de la o editura, care i-a trimis reviste acasa si a fost apoi somat sa le plateasca.

"Cand am intervenit eu, mi s-a spus ca este vorba despre o datorie si ca alte informatii le voi primi la tribunal. Angajata CreditExpress nu a vrut sa-mi ofere informatiile necesare pentru ca nu eram eu cea somata", ne-a mai povestit Roxana. Aceeasi poveste s-a petrecut si la Kruk International, o alta companie de recuperari, unde unii angajati se cam satura sa le dea explicatii datornicilor si incep sa-si defuleze frustrarile pe interlocutorii lor, prin diferite modalitati.

Integral in Evenimentul Zilei

Ultimele stiri pe BankNews.ro: