Ratele la proprietar, noua tranzactie cu case

Data publicarii: 21-09-2009 | Imobiliare

Tot mai multe apartamente se vand la pachet, cu tot cu chiriasi. Clientii care dispun de un avans consistent, dar nu au posibilitatea de a obtine un credit ipotecar, au optiunea de a-si cumpara o proprietate.

Proprietarii care doresc sa-si vanda locuintele au urmat exemplul dezvoltatorilor si au venit cu solutii alternative care sa atraga clientii. Dar chiar si asa, cumparatorii se lasa asteptati. Dan Ioan si-a scos la vanzare garsoniera si este dispus sa o vanda in trei rate, dar cu un avans de 50%.

El vrea sa vanda chiar daca renunta la o sursa de venit, pentru ca are un chirias acolo care ii plateste 270 de euro lunar si care poate fi preluat de catre noul proprietar. A fost greu sa gaseasca un cumparator, pentru ca putini sunt cei care isi pot permite sa ii dea cash cei 38.000 de euro pe care ii cere.

In plus, in cazul unei proprietati cu o suprafata de 23 de metri patrati, cat are garsoniera din Teiul Doamnei a lui Ioan, banca nu acorda credite ipotecare. Limita minima este de 24 de metri patrati. In astfel de transe poate fi cumparata chiar si o vila, al carei pret pe piata este de aproape 200.000 de euro.

Aceasta idee functioneaza cel mai bine in cazul terenurilor. Cel putin asa reiese din calculele lui Petrica Vranceanu, care vinde diferite suprafete in rate.

Integral in Adevarul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: