Ce vinde Fiscul la pret de criza

Data publicarii: 21-09-2009 | Finante-Banci

Stocul de marfuri confiscate de Agentia Nationala de Administrare Fiscala de la datornici s-a dublat in trimestrul al doilea fata de primul, ajungand la aproape patru milioane de euro. Insa, desi preturile sunt la jumatate fata de piata, Fiscul abia reuseste sa vanda o treime din bunuri.

23 de lazi frigorifice vandute la licitatie incepand de la 300 de lei fiecare. Cateva zeci de rable, cu preturi intre 600 de lei (Alfa Romeo din 1990) si 8.000 de lei (Daewoo Espero din 1998). O brutarie vanduta pe bucati, pentru un pret de pornire total mai mic de 15.000 de euro. Sau un santier naval, la Sulina, la pachet cu trei macarale, scos la licitatie pentru mai putin de 100 mii de euro. Acestea sunt doar cateva dintre sutele de anunturi postate pe site de Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF), la sectiunea Anunturi/Valorificare bunuri sechestrate, pe categorii de produse si judete.

Oferta o depaseste in diversitate pe cea din hypermarketuri. Se mai pot gasi laptopuri, birouri, scaune, vitrine, unelte si echipamente industriale, suruburi, tutun, faina, bijuterii, imbracaminte si incaltaminte sau aparate de bronzat. Toate, la aproximativ jumatate de pret. Valorificarea se face prin licitatie (13,1% din cazuri in trimestrul al doilea), prin atribuire directa (72,3%) sau prin vanzare la magazinele specializate pe care Fiscul le detine in toata tara, in apropierea Directiilor de Finante Publice (7,7%). In cazul magazinelor, principala oferta consta in produse alimentare, imbracaminte si electronice, acestea fiind si produsele cele mai vandute de altfel. Astfel, in trimestrul al doilea au fost vandute alimente in valoare totala de 1,59 milioane de lei.

Integral in Business Standard

Ultimele stiri pe BankNews.ro: