Copenhaga va avea autostrada speciala pentru biciclete

Data publicarii: 22-09-2009 | Mediu

Copenhaga, capitala Danemarcei, si-a creat un bun renume in randul miscarilor ecologiste prin alocarea unor fonduri importante proiectelor de mediu, mai cunoscute fiind reducerea noxelor prin interzicerea automobilelor poluante si incurajarea folosirii bicicletelor.

Rezultatele nu s-au lasat asteptate, astfel ca, in momentul de fata, s-a ajuns la performanta ca 55% din locuitorii orasului sa foloseasca zilnic o bicicleta, majoritatea lor pentru parcurgerea drumul dintre casa si serviciu.

Ca urmare a numarului mare de biciclisti, autoritatile locale planuiesc constructia unei retele vaste de sosele care sa uneasca suburbiile cu centrul orasului, fiecare ruta urmand sa aiba peste 10 km.

Promotorii planului vor, in acest fel, sa usureze deplasarea cotidiana a biciclistilor si, totodata, sa mareasca procentul celor care utilizeaza acest mijloc de locomotie. Avand sosele speciale, vor putea sa mearga cu o viteza constanta de 20km/h, fara sa se teama de posibile blocaje sau accidente de circulatie.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: