A doua transa FMI soseste in 48 de ore

Data publicarii: 22-09-2009 | Finante-Banci

Consilierul guvernatorului BNR, Adrian Vasilescu, a confirmat, luni seara, ca a doua transa a imprumutului de la Fondul Monetar International va intra in conturile BNR pe 23 septembrie.

Adrian Vasilescu a declarat, potrivit Agerpres, ca in momentul de fata consiliul de conducere al FMI examineaza documentatia privind cea de-a doua transa a imprumutului pentru Romania, iar daca totul este in regula, in urmatoarele 48 de ore, adica pe data de 23 septembrie, banii vor intra in conturile Romaniei.

Acesta a spus ca suma primita de la fond va fi impartita pe doua destinatii. Si anume o parte din bani va merge in conturile Bancii Nationale, iar o alta parte in contul Ministerului de Finante, banii fiind destinati pentru plata pensiilor si salariilor.

Romania a incheiat acorduri de imprumut cu FMI si Comisia Europeana pentru o suma totala care se apropie de 20 de miliarde de euro.

Prima transa de la FMI a fost deja eliberata, iar guvernatorul Bancii Centrale, Mugur Isarescu, a dat asigurari ca imprumutul va putea fi returnat integral de Romania fara probleme.

Adevarul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: