82.000 de afaceri pornite in an de criza

Data publicarii: 23-09-2009 | Afaceri

Aproximativ 82.000 de antreprenori s-au incumetat sa inceapa anul acesta o afacere, pe care o continua si in prezent, in timp ce criza economica i-a determinat pe aproape 40.000 de intreprinzatori sa renuntat businessul lor, prin dizolvarea si radierea societatilor comerciale.

Cele mai cautate domenii pentru care romanii au optat sa porneasca o afacere in an de criza au fost consultanta pentru afaceri si management, comertul cu amanuntul, constructiile si activitatile de consultanta, potrivit datelor furnizate pentru evz.ro de catre Oficiul National al Registrului Comertului (ONRC).

Astfel, cei mai multi dintre cei care si-au infiintat o firma avand ca obiect de activitate comertul cu amanuntul, respectiv peste 4.700 de persoane, au optat pentru vanzarea produselor alimentare, a bauturilor si a tutunului. 

In ciuda faptului ca piata imobiliara nu mai merge la fel de bine ca in anii trecuti, alte peste 3.900 de persoane au ales sa demareze o afacere in domeniul lucrarilor de constructii a cladirilor rezidentiale si nerezidentiale.

Integral in Evenimentul Zilei

Ultimele stiri pe BankNews.ro: