ANIMMC sustine si promoveaza antreprenoriatul feminin

Data publicarii: 15-08-2006
Ideea Programului pentru dezvoltarea culturii antreprenoriale in randul femeilor manager din sectorul intreprinderilor mici si mijlocii s-a nascut inca de la sfarsitul anului 2003, cand, in topul IMM-urilor de succes, o pondere considerabila a fost detinuta de firmele conduse de femei manager. Astfel, potrivit unui comunicat de presa remis BankNews.ro, bugetul alocat anul acesta pentru dezvoltarea antreprenoriatului feminin este de 500.000 RON, cursurile fiind programate pentru a incepe in luna septembrie.

Deoarece pana in 2005, in Romania, nu exista nici un suport financiar care sa promoveze femeile in lumea business-ului, Conducerea  Agentiei Nationale pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii si Cooperatie a initiat acest program care sa raspunda necesitatii pregatirii si dezvoltarii culturii antreprenoriale a femeilor implicate in toate domeniile de activitate, chiar si a celora care provin din mediul rural. Astfel, anul acesta se va desfasura cea de-a doua editie.
Obiectivul vizat consta in  promovarea unui sistem formativ care sa faciliteze mobilitatea femeilor pe piata fortei de munca si dezvoltarea aptitudinilor antreprenoriale ale acestora, in scopul implicarii lor in structuri economice private, in contextul problemelor legate de mentinerea echilibrului dintre obligatiile familiale si cele profesionale si a prejudecatilor existente la nivel local.

Vor fi organizate si se vor desfasura cursuri gratuite de pregatire antreprenoriala pe durata a cinci zile, de luni pana vineri inclusiv, in sapte locatii. Este vorba despre: municipiile Braila ,Vaslui, Bistrita - Nasaud , Miercurea Ciuc, Deva, Drobeta Turnu Severin ,Busteni.
ANIMMC asigura cazarea in regim complet, suport de curs si certificatele de absolvire.
Participantele trebuie sa suporte doar cheltuielile de transport. Cursurile vor incepe in luna septembrie 2006.

Modalitatea de inscriere la cursuri este foarte simpla:
Fiecare potential beneficiar trebuie sa completeze integral formularul de inscriere prevazut in anexa nr. 1 a procedurii programului, insotit de urmatoarele documente justificative:
a) copie de pe buletinul/cartea de identitate al/a solicitantului;
b) copie de pe ultima diploma de studii;
Formularul de inscriere completat, insotit de documentele justificative, va fi depus la sediul ANIMMC din str. Poterasi nr. 11, sectorul 4, cod postal 040623, Bucuresti sau transmis prin posta si va fi inregistrat in registrul special al  "Programului national multianual pe perioada 2005- 2008  pentru dezvoltarea culturii antreprenoriale in randul femeilor manager din sectorul IMM". Formularul de inscriere este disponibil si pe pagina de Internet la adresa: http://www.animmc.ro/programe/programe2006/ 
Conditiile de participare sunt mai mult decat simple:

- femeile care au cetatenie romana si care indeplinesc la data depunerii formularelor de inscriere, urmatoarele criterii de eligibilitate:
a)au varsta peste optsprezece ani;   
b)sunt absolvente  a minim opt clase;
c)s-au inscris in program pe baza formularului de inscriere ce este disponibil si pe pagina de internet a agentiei nationale pentru intreprinderi mici si mijlocii si cooperatie: http://www.animmc.ro/programe/programe2006/.
d)pentru fiecare locatie se aloca prioritar  maximum cinci locuri femeilor care provin din mediul rural, medii sociale defavorizate si  minoritati etnice
e)nu beneficiaza de acest program  persoanele care desfasoara activitati de consultanta  si cele care au absolvit in anul anterior cursul de pregatire antreprenoriala derulat in cadrul prezentului program.

Aceste cursuri vor deschide noi oportunitati de afaceri si vor crea avantaje competitive pe piata fata de concurenta. Practic, reprezinta una dintre cele mai potrivite instrumente folosite pentru a contracara prejudecatile in privinta promovarii antreprenoriatului feminin si a egalitatii de sanse.

 

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: