Au incercat sa arunce banca in aer si au murit sub ruine

Data publicarii: 27-09-2009 | Diverse

Doi raufacatori ghinionisti au murit sambata zdrobiti de prabusirea zidurilor unei banci in timp ce incercau sa forteze seifurile cu explozibil, a anuntat justitia belgiana, relateaza AFP.

Tinta lor a fost o agentie a Record Bank instalata intr-o casa la Dinant, in apropiere de Namur, la 100 de km sud de Bruxelles. Raufacatorii au operat in cursul noptii, iar explozia s-a produs la ora locala 03.20. Politistii ajunsi la fata locului au scos de sub daramaturi un barbat ranit grav, in posesia unor documente de identitate kosovare. El a murit ulterior la spital.

Incarcatura exploziva a fost atat de importanta incat a provocat prabusirea unei jumatati din cladire. Autoritatile au fost nevoite sa apeleze la o firma specializata pentru a stabiliza acoperisul astfel incat anchetatorii sa poata lucra in ruine.

Ulterior, dupa reluarea cautarilor sub daramaturi, politistii au gasit corpul unui al doilea barbat, a anuntat primarul orasului, Richard Fournaux.

Directorul bancii a subliniat ca banii din agentia sa erau plasati in 'valize protejate' care daca ar fi fost fortate 'ar fi provocat explozia unui cartus de cerneala, facand bancnotele inutilizabile'.

AGERPRES