Suma astronomica solicitata drept despagubiri de un client al Bancii Americii

Data publicarii: 28-09-2009 | Diverse

Un new-yorkez este nemultumit de felul in care Banca Americii isi trateaza clientii. Potrivit Reuters, Dalton Chiscolm a decis sa dea in judecata cea mai mare banca din SUA si pe toti membrii din conducerea acesteia, solicitand despagubiri de 1.784 de miliarde de trilioane de dolari. Documentele depuse la un tribunal local arata ca barbatul a mai cerut si o suma aditionala de 200.164.000 de dolari.

Rugat sa-si spuna parerea despre actiunea juridica a lui Chiscolm, judecatorul care se ocupa de caz, Denny Chin, a declarat: 'Greu de inteles. Pare sa se planga de faptul ca a sunat de mai multe ori la o sucursala din New York si ca a primit informatii inconsistente din partea unei femei de origine spaniola. El mai sustine ca mai multe cecuri i-au fost respinse din cauza unor erori ale bancii'.

Suma ceruta de Chiscolm este mai mare decat un sextilion de dolari sau decat un 1 urmat de 21 de zerouri. Ea e echivalentul a numarului 1 urmat de alte 22 de cifre.

Suma este de asemenea mai mare decat PIB-ul inregistrat pe plan global in 2008 (60 de trilioane de dolari), dupa cum a estimat Banca Mondiala.

Judecatorul i-a cerut americanului ca pana la data de 23 octombrie sa ofere explicatii amanuntite despre solicitarea sa, in caz contrar aceasta urmand a fi anulata.

Agerpres

Ultimele stiri pe BankNews.ro: