Dinu Patriciu: Ministerul Finantelor n-are bani pentru ca e prost

Data publicarii: 28-09-2009 | Finante-Banci

Faptul ca statul se imprumuta incontinuu de la banci, ducand datoria publica la maxime record pentru ultimii 20 de ani se datoreaza in primul rand faptului ca se mentine in continuare un numar foarte mare de bugetari. Solutia propusa de omul de afaceri este concedierea a 600.000 de bugetari si inlocuirea lor cu calculatoare. "Intr-adevar, 4 din 5 birocrati care se ocupa de colectarea si distributia bugetului, deci acel personal administrativ care nu face nimic altceva decat sa se ocupe de colectarea si distributia bugetului, ar trebui intr-adevar inlocuiti cu sisteme eficiente de gestiune, computere, cu management serios", a declarat Dinu Patriciu in cadrul emisiunii "Dupa 20 de ani" difuzata la postul de televiziune Pro TV.

Reprezentantul Romaniei la FMI, Mihai Tanasescu, fost ministru de finante, a declarat recent pentru Gandul ca circa 400.000 de bugetari nu au ce cauta pe lista cheltuielilor statului. Oficialul FMI a explicat ca in momentul in care salariile acestora au crescut an de an intr-un ritm foarte ridicat niciunul dintre ei nu si-a pus problema de unde vin acei bani.

"Ministerul Finantelor nu stie sa aiba bani"

Pentru ca se evita reducerea cheltuielilor, statul trebuie sa se imprumute, ceea ce nu va face altceva decat sa pericliteze viitorul dezvoltarii economice a Romaniei, sustine fostul proprietar al Rompetrol, care sustine ca "Ministerul Finantelor nu stie sa aiba bani. De la inceputul acestei emisiuni pana acum va tot spun ca banii sunt rezultanta inteligentei cu care-i strangi, cu care stii sa-i aduci. Ministerul Finantelor n-are bani pentru ca e prost, sa fie foarte clar: saracia e rezultatul incompetentei. Sau la nivel social al unei conjuncturi, din care trebuie sa-i ajutam pe cei intr-adevar saraci sa iasa".

Integral in Gandul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: