Jaf armat la o sucursala a bancii Bancpost din Baia Mare

Data publicarii: 30-09-2009 | Finante-Banci

Inca un jaf armat in nordul tarii. Ieri a venit randul sucursalei bancii Bancpost din Baia Mare. Hotul a intrat in banca si s-a dus la casierie. Aici a inmanat angajatei bancii un bilet pe care era scris "Da-mi banii sau te impusc". Femeia, speriata, i-a dat banii care se aflau la vedere. Individul a plecat apoi din banca nestingherit. In februarie, o sucursala a bancii Transilvania din Cluj a fost jefuita. Atacatorii nu fost prinsi pana in prezent. Nici jaful armat de la Brasov nu a fost rezolvat. Nici in cazul ultimul jaf, cel comis asupra blindatei G4S, comis in Pasul Gutai, anchetatorii nu au prins autorii.

Se pare ca jafurile armate tind sa devina "sport national". La nici doua saptamani de la jaful armat comis asupra unei blindate apartinand G4S, pe drumul care leaga Baia Mare de Sighetul Marmatiei, ieri, o banca din Baia Mare a fost jefuita. Politia Judeteana Maramures a fost sesizata ca autorul jafului de marti dimineata de la o sucursala Bancpost din Baia Mare i-a aratat casierei un bilet pe care scria "Da-mi banii sau te impusc", iar femeia i-a dat banii aflati la indemana, dupa care barbatul a plecat, fiind cautat de politisti. Purtatorul de cuvant al Inspectoratului Politiei Judetene Maramures, Voichita Zehan, a declarat ca politia a fost sesizata despre incidentul de la sucursala bancii din Baia Mare in cursul diminetii de ieri. "Conform sesizarii, la casierie s-a prezentat un barbat inarmat care i-a aratat casierei un biletel. Conform declaratiei acesteia, pe bilet scria: «Da-mi banii sau te impusc». Femeia i-a dat banii pe care i-a avut la indemana, iar individul a plecat. In momentul acesta se desfasoara cercetarea la fata locului. Colegii nostri fac investigatii pentru identificarea autorului", a spus Zehan.

Deocamdata nu s-a stabilit daca este vorba despre o arma reala sau despre una de jucarie, a precizat Zehan. Voichita Zehan a mentionat ca barbatul nu era mascat, dar purta o pereche de ochelari de soare negri. Ea a precizat ca sucursala bancara avea camere de supravhegere si urmeaza ca imaginile surprinse de acestea sa fie vizionate de anchetatori, care vor audia si martorii pentru a afla mai multe informatii despre atacator. Reprezentantii Bancpost au anuntat, marti, ca un barbat inarmat a amenintat cu pistolul o casiera a unei filiale din Baia Mare si a furat suma de 6.200 de lei. Nici o persoana nu a fost ranita in timpul atacului. Politistii spun ca au un cerc de suspecti.

Hotii de la Banca Transilvania sunt inca liberi

La inceputul acestui an, in orasul Cluj Napoca, o sucursala a bancii Transilvania a fost jefuita in 65 de secunde. Si asta, cu toate ca era la o ora la care traficul in zona era destul de ingreunat. Hotii au patruns in banca, cu cagule pe fata, au lovit agentul de paza si au luat banii. Apoi au disparut printre blocurile din zona. Anchetatorii au gasit, ulterior, la o ghena de gunoi mai multe facturi si chitante aruncate cel mai probabil de hoti. De atunci si pana in prezent politistii nu au reusit sa dea de urma indivizilor care au jefuit banca. Nici jaful armat comis la o casa de schimb valutar din Brasov, in luna ianuarie, si soldat cu doi morti si un ranit grav nu a fost rezolvat de anchetatori.

Integral in Gardianul