Cat te costa asigurarea impotriva cainilor sau a hackerilor

Data publicarii: 01-10-2009 | Diverse

Politele de asigurare atipice, adaptate la cerintele clientilor, prind tot mai mult teren si in Romania. O intreprindere in a carei curte isi face veacul un caine si-a achitionat o polita de asigurare de raspundere civila fata de terti si fata de angajati.

"In polita am inclus si o clauza privitoare la prezenta unui caine pe care administratorul firmei il tinea in incinta. Desi cainele era inchis intr-un spatiu special destinat, in afara orelor de program i se dadea drumul prin curte si ar fi putut sa vatame vreun angajat intarziat", a declarat Antonio Souvannasouck, managing partner in cadrul Asigest, Broker de Asigurare-Reasigurare. Limita de despagubire pentru vatamari din cauza cainelui era aceeasi ca pentru orice alte daune, de 500.000 euro, dar prima de asigurare a crescut din cauza acestei clauze cu circa 15 %, respectiv circa 300 de euro.

1.300 de euro/an, asigurarea unei linii audio HI-FI

Un alt exemplu este cel al unui proprietar care a tinut mortis sa isi asigure o linie audio HI-FI, pentru 180.000 euro. Proprietarul, persoana fizica, a achizitionat aceasta linie audio exclusiv pentru auditii private. Asigurarea a putut fi incheiata numai in baza unei liste detaliate a componentelor si au fost anexate chiar si copii dupa paginile din catalogul din care au fost alese si comandate. Prima de asigurare anuala se ridica la circa 1.300 euro.

Integral in Gandul