Franta vrea sa produca 2 milioane de autovehicule electrice pana in 2020

Data publicarii: 02-10-2009 | Auto

Guvernul francez are ca obiectiv realizarea a 2 milioane de vehicule 100% electrice si hibride pana in 2020, iar statul va investi atat in crearea unei infrastructuri de incarcare a bateriilor, cat si intr-o uzina Renault de producere a acestora, a spus  ministrul Ecologiei, Jean-Louis Borloo.

"Obiectivul este de a face din Franta (...) si din industria energetica si auto franceza lideri mondiali. Niciun actor nu-si poate asuma singur riscul, dar daca toti si-l asuma in acelasi timp, lucrurile merg bine", a spus Borloo, la lansarea planului national destinat sa incurajeze dezvoltarea acestui tip de masini, potrivit AFP.

Statul francez, autoritatile si marile companii vor comanda 100.000 de masini electrice pana in 2015. Franta va investi in viitor si in reteaua de infrastructura de incarcare a acestor masini. Astfel, pana in 2015 vor fi create 1 milion de puncte de incarcare, care vor fi instalate la domiciliu sau la locul de munca.

In plus, au fost prevazute si alte 75.000 de puncte de incarcare publice. Investitia globala pentru infrastrucutrile publice a fost estimata la 1,5 miliarde euro, din care 900 milioane euro vor fi cofinantate de stat.

De asemenea, statul va participa la crearea unei filiere de baterii, printr-o investitie de 125 milioane euro realizata prin intermediul Fondului strategic de investitii (FSI), in proiectul unei uzine de baterii a Renault. Investitia totala pentru realizarea acestui proiect este de 625 milioane euro.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: