Guvernatorul bancii centrale din Zimbabwe a castigat Premiul IgNobel pentru Matematica

Data publicarii: 05-10-2009 | International

In fiecare an, cu o saptamana inainte de festivitatea de decernare a premiilor Nobel, are loc decernarea premiilor "IgNobel", o parodie la adresa prestigiosului eveniment din lumea stiintifica.

In 2009, printre cei nominalizati se numara inventatorul sutienului ce poate fi transformat usor in doua masti de gaze (Premiu pentru Sanatate Publica) sau cercetatorul care a concluzionat ca o sticla de bere goala este mai periculoasa ca o sticla de bere plina cand cineva ti-o sparge in cap (Premiu pentru Pace).

In cadrul aceluiasi eveniment, politistii au avut in cele din urma sansa sa castige un premiu pentru literatura. Performanta apartine politistilor irlandezi care au scris peste 50 de amenzi pe numele Prawo Jazdy. In poloneza, inseamna "permis de conducere".

In domeniul matematicii s-a afirmat guvernatorul bancii centrale din Zimbabwe. Acesta a emis bancnote care valoreaza de la un cent zimbabwean pana la 100 de trilioane de dolari. Premiul pentru medicina a ajuns in Canada, unde un barbat si-a trosnit timp de 60 de ani incheietura mainii strangi pentru a demonstra ca acest lucru nu provoaca artrita.

Premiile IgNobel sunt acordate de revista de satira si umor a Harvard Annals of Improbable Research si sunt sponsorizate de Harvard-Radcliffe Science Fiction Association, Harvard-Radcliffe Society of Physics Students si Harvard Computer Society.

George Trifu

Ultimele stiri pe BankNews.ro: