BRD, declarata de Euromoney cea mai buna banca din Romania

Data publicarii: 16-08-2006
Numarul pe luna iulie al revistei Euromoney prezinta clasamentul celor mai bune banci, la nivel international si in fiecare regiune geografica. Anul 2006 reprezinta un triplu succes pentru Grupul Société Générale : BRD a fost declarata « Cea mai buna banca din Romania », in timp ce actionarul majoritar al BRD, banca franceza Société Générale, a castigat atat premiul pentru « Banca anului 2006 » pe plan international, cat si pe cel pentru « Cea mai buna banca din Franta », se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro.

Potrivit Euromoney, "BRD a fost desemnata castigatoare a premiului pentru Romania pentru cel de-al doilea an consecutiv, gratie in special excelentului nivel al ROA (3,17%) si al coeficientului de exploatare (50,52%), cele mai bune din sistemul bancar romanesc".

De asemenea, Euromoney arata ca "Grupul Société Générale a stiut sa-si  exploateze din plin autonomia punand in practica o strategie care se sprijina pe veniturile recurente asigurate de activitatea de retail din Franta pentru a dezvolta activitati noi, cu cresteri puternice pe pietele emergente europene si in domeniul investment banking. ~n opinia prestigioasei publicatii, Société Générale a devenit « un actor de prim plan in regiunile unde competenta SG CIB este recunoscuta in derivate pe actiuni, securitizare si finantari structurate".

Euromoney este o publicatie financiara axata pe domeniul bancar si pe cel al pietelor financiare. "Euromoney Awards for Excellence" recompenseaza de 15 ani institutiile financiare cele mai performante si cele mai bune banci din peste 100 de tari.

Société Générale este unul dintre cele mai mari grupuri financiare din zona euro. Cu peste 103.000 de angajati in intreaga lume, grupul isi desfasoara activitatea in jurul a trei mari activitati :banca de retail si serviciile financiare (19,8 milioane de clienti), gestiunea de active si serviciile pentru investitori, domeniu in care Grupul Société Générale se numara printre cele mai importante banci din zona euro, cu 1.521  de miliarde de euro in custodie si cu peste 402 miliarde de euro sub gestiune.

BRD - Groupe Société Générale este a doua banca din Romania, cu active ce depasesc 6 miliarde EUR. Banca are peste 1,8 milioane clienti si opereaza o retea de peste 440 de unitati. BRD are cea de-a doua capitalizare bursiera la BVB (aproximativ 3,5 miliarde EUR).

 

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: