CNVM a inceput sa investigheze preluarea Flamingo de catre Dan Adamescu

Data publicarii: 06-10-2009 | Afaceri

Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a inceput sa investigheze posibila legatura concertata  dintre Dan Adamescu si Midfair Limited, pentru a afla daca omul de afaceri care detine centrul comercial Unirea se afla in spatele offshore-ului din Cipru care a preluat recent un pachet de 22% la retailerul IT Flamingo.

"Adresa la care firma respectiva are sediul trezeste suspiciuni. Am inceput sa adunam documentatie si sa analizam directiile pe care vom merge pentru a afla cine detine controlul offshore-ului din Cipru", a declarat pentru "Financiarul" comisarul CNVM Claudia Sava.

Midfair Limited a preluat la mijlocul lunii septembrie, prin intermediul Midfair Management Services SRL, un pachet de 22% din titlurile Flamingo de la fondul american de investitii QVT. Midfair Management Services este inregistrata la Registrul Comertului cu sediul la etajul 5 al magazinului Unirea din centrul Capitalei, acolo unde are sediul si Nova Trade, firma controlata de Adamescu, prin intermediul careia acesta are 17,5% din Flamingo. Omul de afaceri ar detine, cumulat prin Midfair si Nova Trade, 39,5% din retailerul de electrocasnice. Legatura dintre Adamescu si Midfair este, in mentalul colectiv al brokerilor, al investitorilor si al tuturor celor implicati in piata de capital, aproape certa, insa foarte greu de demonstrat. Un alt element care intareste aceasta ipoteza este numirea fiului lui Dan Adamescu, Alexander, in functia de presedinte al Flamingo a doua zi dupa intrarea Midfair in actionariat. Compania a emis atunci un comunicat in care mentiona ca numirea lui Alexander Adamescu a fost hotarata de Consiliul de Administratie in urma demisiei fostului presedinte Dragos Simion, fara a preciza insa cum a votat fiecare membru din CA. In acelasi comunicat din 16 septembrie conducerea Flamingo afirma ca detinerea de 22% a fost transferata unui fond strain, lasand sa se inteleaga ca nu are cunostinta de alte detalii, insa pe de alta parte afirma ca "noii actionari sustin strategia de relansare a companiei prezentata de catre managementul Flamingo si aprobata de catre Consiliul de Administratie".

Integral in Financiarul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: