De azi, se poate cumpara aur din banca

Data publicarii: 07-10-2009 | Finante-Banci

Persoanele fizice pot cumpara, de astazi, aur si din banci, mai precis de la una singura, Piraeus Bank, au anuntat oficialii bancii. "Aurul este pus la dispozitia clientilor sub forma de monede, cu o puritate de 916,7 ‰ - 22 carate, lingouri cu o puritate de 999,9 ‰ - 24 carate, sau sub forma de aur de cont care nu presupune livrare fizica", au spus reprezentantii bancii.

Cantitatea minima de tranzactionare este de o moneda, 5 grame in cazul lingourilor sau 100.000 de euro pentru aurul de cont. Potrivit oficialilor Piraeus Bank, aurul oferit spre cumparare clientilor provine de la institutii bancare elvetiene cu traditie in domeniu, care ofera si certificatele de garantie ale lingourilor vandute.

"In prima faza, aurul va fi disponibil in 20 de unitati Piraeus Bank, din Bucuresti si din tara. In 2010, urmarim sa extindem aceasta activitate in mai multe sucursale. Preturile fluctueaza in functie de cotatiile XAU pe pietele internationale si includ cheltuielile de prelucrare, transport si asigurare", au mai spus oficialii bancii.

Integral in Evenimentul Zilei