PDL ia in calcul ca Executivul sa demisioneze

Data publicarii: 12-10-2009 | Politica

UDMR a transmis democrat-liberalilor ca va vota motiunea de cenzura, in aceste conditii PDL luand in calcul varianta ca Emil Boc, si dupa el toti membrii Guvernului, sa demisioneze, au declarat pentru NewsIn surse oficiale.

Duminica seara, reprezentantii UDMR au avut o intalnire cu lideri ai PDL, care le-au cerut reprezentantilor Uniunii sa spuna mai intai daca voteaza motiunea de cenzura si apoi daca, in eventualitatea ca Executivul pica, sunt dispusi sa intre in Guvern cu PDL.

UDMR i-a informat pe cei de la PDL ca in acest moment nu se intrunesc conditii pentru formarea unui Guvern si ca vor vota motiunea de cenzura pe care au initiat-o. "Nu dorim sa intram in niciun fel de Guvern, inainte de alegeri, nici tehnocrat, nici de alta natura. Exista posibilitatea constitutionala ca acest Guvern, daca pica, sa devina interimar pana la alegeri si sa aiba posibilitati limitate, sa nu emita ordonante de urgenta pana la prezidentiale si nici sa-si asume raspunderea",  le-au spus reprezentantii UDMR celor de la PDL.

In aceste conditii, pentru a evita ca Executivul sa fie demis in Parlament, solutia pe care PDL o ia in calcul ar fi ca Emil Boc sa-si dea demisia si dupa el intregul Guvern, au mai declarat aceleasi surse.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: