Biblioteca virtuala a Uniunii Europene a fost lansata oficial la Frankfurt

Data publicarii: 19-10-2009 | Actualitate

Uniunea Europeana si-a lansat oficial, la Targul de Carte de la Frankfurt, biblioteca virtuala, care regrupeaza 50 de ani de documente europene in tot atatea limbi, transmite AFP.

Aproximativ 110.000 de publicatii care se intind pe 12 milioane de pagini, costurile fiind estimate la 2,5 milioane de euro, au fost scanate si pot fi consultate si descarcate din biblioteca digitala a Librariei europene, care contine documentele editate de institutii, agentii si alte organisme comunitare, incepand cu 1952.

"Consider ca odata cu biblioteca online, transparenta este totala", a asigurat comisarul european pentru  multilingvism, Leonard Orban. "Din momentul in care biblioteca digitala este online, nimeni nu se mai poate plange de dificultati in consultarea textelor legislative si a documentelor anexate", a adaugat acesta.

Cel mai vechi document din biblioteca este un discurs sustinut de Jean Monnet la sedinta inaugurala a Inaltei Autoritati a Comunitatii europene a carbunelui si otelului.

Biblioteca contine texte scrise in 23 de limi europene vorbite in cele 27 de state membre UE, dar si in chineza, rusa si alte 20 de limbi.

NewsIn