Basescu: Bancile nu vor sa dea credite agricultorilor

Data publicarii: Astazi, 19-10-2009 | Finante-Banci

Presedintele Traian Basescu considera ca bancile au o pozitie in defavoarea agricultorilor pentru ca, desi nu exista riscul sa piarda banii, nu le acorda credite pentru accesarea fondurilor europene. Seful statului a facut declaratia, ieri, intr-o emisiune a postului public de televiziune, transmisa de la Indagra, expozitie internationala de echipamente si produse din domeniul agriculturii si zootehniei organizata la Romexpo.

"In momentul de fata, eu consider ca bancile au o pozitie in defavoarea beneficiarului din agricultura. Nu au nicio justificare, pentru ca Guvernul a intervenit prin fondul de garantare. Nu au niciun risc sa piarda banii. Va trebui sa mai avem o ultima discutie cu bancile, sa intelegem foarte bine: vor sa fie banci in sistemul bancar romanesc sau au cumva in vedere o franare a dezvoltarii Romaniei. Trebuie sa ne spuna deschis", a declarat Traian Basescu.

Seful statului a vizitat ieri targul de turism si expozitia internationala de echipamente si produse din domeniul agriculturii si zootehniei Indagra Farm.

Curentul