Tribunalul din Amsterdam a declarat falimentul bancii olandeze DSB

Data publicarii: 19-10-2009 | International

Tribunalul din Amsterdam a declarat luni falimentul bancii olandeze DSB, ce a fost plasata pe 12 octombrie sub protectia curtii, in urma unei retrageri masive a clientilor, relateaza AFP.

"Tribunalul a ajuns la concluzia ca s-a facut tot ce era posibil pentru ca DSB sa supravietuiasca si ca nu exista alta solutie. Tribunalul a declarat, din aceste motive, falimentul DSB Bank", potrivit unui comunicat al institutiei citat de AFP.

Doi administratori independenti, numiti pe 12 octombrie, au cerut miercuri tribunalului sa pronunte falimentul bancii specializata in credite pentru persoane fizice.

DSB obtinuse vineri o ultima amanare de la tribunal, pentru a gasi un cumparator, insa negocierile cu un candidat american au esuat duminica seara.

Potrivit bancii centrale olandeze, clientii DSB au retras in ultimele zece zile circa 600 milioane euro, reprezentand o sesime din valoarea totala a depozitelor.

DSB, care inregistreaza circa 350-400.000 conturi bancare, s-a confruntat cu probleme de incredere din cauza modului agresiv de vinzare a creditelor imobiliare, a creditelor de consum si a asigurarilor de viata.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: