Cine va beneficia de prima de Craciun in 2009

Data publicarii: 21-10-2009 | HR/Cariere

Putine companii vor mai acorda angajatilor, in acest an, bonusuri de Sarbatori, iar salariatii care le vor primi vor fi doar cei care si-au demostrat performanta pe parcursul intregului an. Potrivit lui Catalin Naftan, director in cadrul companiei de outsourcing Paylogic, daca pana anul trecut, primele aveau un nivel relativ apropiat pentru toti angajatii, criza a schimbat criteriile de acordare.

Despre beneficii si angajatii care se vor bucura de ele in acest an, evz.ro a stat de vorba cu reprezentantul Paylogic.

evz.ro: Vor mai beneficia angajatii romani de prime de sarbatori in acest an?

Catalin Naftan: In ceea ce priveste acordarea primelor de sarbatori in randul angajatilor romani, acest lucru nu poate fi generalizat, situatia economica a companiilor in care acestia lucreaza determinand sau nu acest fapt. Astfel, ca si in anii anteriori, vor exista angajatori carora situatia economica a companiei le va permite acordarea primelor de sarbatori determinand astfel o motivarea a personalului dupa o perioada intensa de activitate.

Din ce domenii vor proveni salariatii care vor beneficia de prime in acest an?

Domeniile in care volumul de activitate s-a mentinut relativ constant sau, dupa caz, a inregistrat chiar cresteri in aceasta perioada de criza se vor incumeta in acordarea primelor de sarbatori. Astfel, domeniul IT si BPO (n.r. externalizarea serviciilor), precum resurse umane, contabilitate sau audit, domenii ce au inregistrat un trend ascendent in aceasta perioada se pot afla in situatia recompensarii personalului cu ocazia sarbatorilor de iarna.

Integral in Evenimentul Zilei