Millennium Bank lanseaza factoring

Data publicarii: 21-10-2009 | Finante-Banci

Millennium Bank lanseaza factoring, un nou produs care se adreseaza companiilor interesate de o solutie pentru imbunatatirea gradului de lichiditate si pentru obtinerea de capital de lucru, se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro.

Factoring ofera clientului, pe langa finantare, avantajul de a externaliza catre banca procesul de colectare facturi si, prin urmare, reduce timpul alocat monitorizarii incasarilor de la clienti, spun reprezentantii bancii.

"In contextul economic actual, companiile se confrunta deseori cu deficit de lichiditate, deoarece incasarile nu respecta intotdeauna termenele stabilite cu partenerii comerciali. Prin componentele sale definitorii - finantare, colectare, monitorizare - factoringul este o solutie avantajoasa, care ofera finantare in functie de volumele de vanzari ale companiilor", a declarat Dana Feher, Director Dezvoltare Produse Corporate la Millennium Bank. "Prin intermediul factoringului, companiile practic «vand» catre banca facturile si obtin lichiditatea necesara pentru a-si continua activitatile curente", a adaugat Dana Feher.

Solutia de factoring oferita de Millennium Bank se adreseaza companiilor cu o cifra de afaceri anuala de minimum 0,5 milioane de euro. Produsul este disponibil in RON si finanteaza pana la 80% din valoarea facturilor eligibile. Factoringul ofera flexibilitate in ceea ce priveste utilizarea fondurilor, banca nelimitand destinatia acestora.

Redactia BankNews.ro