Pos-urile McDonalds, atacate de hackeri

Data publicarii: 21-10-2009 | Diverse

McDonald's s-a transformat pentru australieni in McScam. Mii de australieni si-au vazut conturile bancare golite, la scurt timp dupa ce au achitat cu cardul produsele de fast-food cumparate din lantul de restaurante McDonald's, scrie Daily Telegraph. Valoarea totala a sumelor retrase din contul victimelor se ridica la 4 milioane de dolari, conform estimarilor politiei, majoritatea cazurilor fiind raportate in regiunea Perth din partea de vest a Australiei.

Schema folosita de infractori consta in inlocuirea POS-urilor (aparatele pentru plata cu cardul la comercianti) originale cu unele identice ca aspect, dar cu soft modificat. Potrivit investigatorilor, pentru inlocuirea acestor aparate sunt necesare doar 15-20 secunde, fiind sisteme de tip plug and play.

Odata inlocuite, cardurile tuturor clientilor care foloseau POS-urile false deveneau accesibile hotilor, banii din conturile lor fiind retrasi la scurt timp dupa plata consumatiei.

"In cel mai probabil scenariu, angajatii restaurantului erau distrasi o perioada de timp, astfel incat POS-urile sa poata fi schimbate. Pana in prezent nu s-au facut arestari", spune un reprezentant al politiei australiene.

Redactia BankNews.ro