Madoff trage dupa el KPMG si JPMorgan Chase

Data publicarii: 22-10-2009 | International

KPMG si JPMorgan Chase alaturi de alte trei mari companii si persoanele apropiate grupului Tremont au fost introduse in lista acuzatilor in baza dovezilor adunate de Cotchett in urma unei investigatii ample care a inclus si un interviu acordat acestuia in luna iulie, in inchisoare, de catre Madoff, informeaza Reuters, conform Mediafax.

Companiile se numara printre partile acuzate intr-un proces intentat de un grup de investitori fraudati de Bernard Madoff. Avocatul Joseph Cotchett, reprezentantul juridic al investitorilor, a mai enumerat Bank of New York Mellon, Oppenheimer Acquisition Corp, Massachusetts Mutual Life Insurance, pe fondatoarea fondului Tremont, Sandra Manzke, si fostul director general al Tremont Robert Schulman drept parti acuzate in procesul civil derulat intr-un tribunal din New York. Investitorii sustin, prin intermediul avocatului, ca "KPMG nu a sesizat niciodata autoritatile cu privire la conduita frauduloasa" a firmei britanice a lui Madoff. 

Cotchett sustine ca JPMorgan Chase si Bank of New York Mellon, institutii financiare emblematice pentru Wall Street, alaturi de KPMG LLP, KPMG UK si KPMG International, "au fost principalii jucatori necesari pentru realizarea fraudei". Bernard Madoff, fost presedinte al Nasdaq si unul dintre cei mai respectati consilieri de investitii de pe Wall Street, a fost arestat in decembrie 2008 pentru orchestrarea celei mai ample fraude din istorie, un joc piramidal prin care a pagubit mii de investitori cu sume in valoare totala de 65 de miliarde de dolari.

Madoff a fost condamnat la inchisoare pe viata in penitenciarul Butner din Carolina de Nord, dupa ce a pledat "vinovat" in luna martie.

Curierul National