Cercetatorii germani avertizeaza asupra pericolului nanotehnologiilor

Data publicarii: 25-10-2009 | IT&C

Autoritatile germane au avertizat asupra riscurilor reprezentate de folosirea tehnologiilor nano in industria alimentara, textila sau cosmetica. Ei spun ca potentialul economic al acestor noi tehnologii este insotit de serioase pericole asupra mediului si sanatatii oamenilor.

Cercetatorii din cadrul Agentiei Federale a Mediului au sfatuit consumatorii sa se arate circumspecti fata de astfel de produse pana ce nu vor fi efectuate analize pe o perioada mai lunga de timp astfel incat sa se poata stabili mai clar efectul lor.

In ultimii ani, au aparut mai multe bunuri produse cu ajutorul tehnologiilor nano, printre care spray-uri pentru graffiti, dinti artificiali sau zahar. O particula nano este de 40.000 mai mica decat grosimea unui fir de par uman.

Profesorul Dieter Stuermer de la Institutul pentru Stiinte si Etica din Bonn a avertizat ca nano-particulele pot duce la aparitia unor inflamatii si la degradarea functiilor plamanului. El a criticat companiile care folosesc nanotehnologiile pentru ca nu prezinta si posibilele efecte adverse.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: