Biroul de credit a facut portretul robot al rau-platnicului

Data publicarii: 16-08-2006
Barbat in varsta de 35-39 de ani, din Bucuresti si care a luat un credit in valoare de pana la o mie de lei reprezinta potretul-robot al rau-platnicului, sustin reprezentantii Biroului de Credit, prezenti miercuri la o conferinta de presa cu ocazia aniversarii a doi ani de functionare a companiei, transmite NewsIn. Cea mai mare restanta la creditele in euro este de 180.000 de euro si apartine unui barbat din judetul Ilfov, care l-a contractat la o singura banca. Creditul este de tipul imobiliar - ipotecar.

"Creditul a fost contractat anul trecut si primele restante au aparut anul acesta, asa ca nu se pune problema inca daca e vorba de un 'tun' sau nu," a declarat directorul general al Biroului de Credit, Serban Epure.

Cea mai mare restanta la creditele in lei apartine unui barbat si este in valoare de 480.000 lei. Valoarea celei mai mari restante la creditele in dolari SUA este de 200.000 dolari si apartine unui barbat din judetul Constanta.

"Sunt exemple de ordinul sutelor cu restante de un  leu" a spus Epure. "Aceste persoane risca sa nu mai poata contracta credite," a adaugat directorul general al Biroului de Credit.

El a explicat insa ca decizia de acordare a creditului apartine fiecarei banci in parte in functie de normele sale interne.

"Sunt unii care uita sa plateasca ratele sau altii care nu citesc cu atentie contractul, dar exista si situatii in care este vorba de lipsa de comunicare intre client si banca, cand banca nu ii comunica la timp clientului ca s-au majorat comisioanele la creditul contractat," a spus directorul Biroului de Credit.

Clientii bancilor pot cere informatii Biroului de Credit despre felul in care figureaza in baza de date. Cererile de informatii pot fi adresate prin posta, fax, e-mail sau personal. Raspunsurile vin prin posta sau e-mail.

"Legea ne permite sa dam raspunsuri in termen de 15 zile, dar le putem oferi chiar si intr-o zi sau doua," a declarat Epure.

Informatia este oferita gratis pentru prima solicitare din anul respectiv, iar o a doua solicitare costa trei lei.

Sursa: NewsIn
 

Ultimele stiri pe BankNews.ro: