De ce isi face netul reclama pe TV
Data publicarii: 26-10-2009 | MediaUn posibil raspuns dat de reprezentantii agentiilor digitale si de media este acela ca TV-ul ramane principalul canal atunci cand se urmareste cresterea notorietatii. Iar migrarea audientei catre online incepe sa schimbe regulile jocului de planificare.
In ultima vreme, in calupurile publicitare incep sa-si faca loc, printre detergenti, iaurturi si sampoane, produsele online, iar obiectivul este cresterea interactiunii cu brandul. "Ca advertiseri, eram invatati sa ne cumparam audienta: trimiteam mesajul catre marele public folosind mass-media, TV-ul fiind dominant. Acum, TV-ul incepe sa piarda teren pentru ca targetul «se da» si pe net. Aici nu mai putem arunca mesajul in masa. S-a incercat o vreme prin bannere, si inca se mai incearca pe la noi, dar rezultatele sunt nesatisfacatoare", spune Carmen Sterian, client service director OgilvyInteractive.
Si, potrivit acesteia, cea mai sigura modalitate de a obtine audienta maxima pe internet este sa determini consumatorul sa-ti promoveze ad-urile, materialele. Altfel spus, sa-l convingi si sa-ti creezi propria audienta in loc s-o cumperi. "TV-ul iti ofera brand awareness in special, iar online-ul iti duce mesajul mai departe, ii adauga valoare, ofera brand experience, interactiune, libertate de exprimare, buzz", mai spune Sterian.
Potrivit lui Bogdan Prajisteanu, managing director al agentiei Mediaedge:cia, un prim motiv al comunicarii pe TV a produselor online este acela ca, pentru a-si dezvolta businessul, clientii au nevoie de o notorietate crescuta. Si, odata obtinuta in mediul offline, aceasta poate fi fructificata in mediul online cu usurinta, mai ales pentru ca in-ter-netul nu mai e perceput ca un mediu de nisa. Un alt motiv ar fi, in opinia acestuia, costurile mici pe care televiziunea inca le ofera in raport cu alte medii, mai ales in conditiile de agresivitate crescuta in perioada de criza pe care o traversam. "Clientii care pana de curand aveau businessuri offline - spre exemplu, jocuri de noroc in cazinouri - au acum posibilitatea sa-si extinda afacerea de la o piata locala catre o piata internationala, pe masura cresterii penetrarii internetului, iar TV-ul, prin crearea notorietatii, ajuta la aceasta crestere", a explicat Prajisteanu.
Integral in Business Standard
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- TBI Bank urmează să fie achiziționată de Advent International
- Revolut a publicat raportul anual pentru 2024
- Încurajați de performanța în creștere a pieței hoteliere din București, investitorii vor construi circa 1.000 de camere de hotel noi până în 2027
- BT: Finantare pentru Simtel pentru finalizarea unui parc fotovoltaic in Giurgiu
- UNSICAR: Checklist de siguranță în vacanța de Paște
- Studiu EY România: Românii prioritizează calitatea și reducerile pentru Sărbătorile de Paște 2025
- #DreptulLaBanking: Protejează-ți datele financiare de Paște
- Studiu EY: Listările publice globale în T1 2025: între provocări și incertitudini
- Divizia de Property Management a Colliers preia administrarea cladirii de birouri Victoria Center
- Piața centrelor de date din România este în etapa gain momentum
- Salt Bank aniversează un an de la lansare cu un nou record: peste 500.000 de clienți
- Studiu EY: Companiile se vor confrunta cu schimbări majore ale politicilor fiscale și comerciale la nivel global
- Skanska a semnat vanzarea cladirii de birouri Equilibrium 1 catre fondul de investitii Gordiusz Private Equity
- EY-Parthenon a asistat acționarii Forza Rossa și British Motors în vânzarea dealerilor auto Ferrari și Aston Martin în România
- Colliers: Oferta redusă și creșterea chiriilor îngreunează accesul la spații moderne de birouri