Amicul lui Bernard Madoff a fost gasit mort pe fundul piscinei

Data publicarii: 27-10-2009 | International

Jeffry Picower, un prieten de-al escrocului Bernard Madoff, a fost gasit de nevasta inecat pe fundul propriei piscine din Palm Beach, Florida. Familia a comunicat ca defunctul suferea de maladia Parkinson. Avocatii care ii apara pe pagubiti l-au acuzat recent pe Picower ca ar fi primit cel putin 7 miliarde de dolari din partea lui Madoff. Pagubitii isi cereau banii, dar filantropul Picower insista mereu ca el ar fi tot o victima. Avea 67 de ani si era cunoscut drept "finantator", amic de peste 20 de ani cu Madoff.

El si sotia erau fondatorii si directorii Fundatiei Jeffry M. & Barbara Picower, care ar fi donat de la fraieri milioane de dolari prestigioasei universitati Massachusetts Institute for Technology si bibliotecii publice din New York. Dupa arestarea lui Madoff, fundatia si-a inchis portile.

Escrocul a fost condamnat la 150 de ani de puscarie pentru ruinarea a mii de oameni si institutii, organizatii de caritate si banci.

Intr-o noua plangere, el este acuzat ca folosea cocaina la locul de munca si ca incuraja "o cultura de deviatie sexuala". Ii trimitea pe angajati sa cumpere droguri inca din 1975. Bernard Madoff Investment Services era supranumit "Polul Nord", o referire la cantitatea foarte mare de cocaina folosita la locul de munca. La petrecerile companiei erau aduse dansatoare topless, iar unii angajati ar fi intretinut relatii sexuale chiar in biroul lui Madoff. Totul pe banii furati de la fostii investitori.

Gardianul