Fostul CEO al AIG fura angajatii valorosi ai asiguratorului

Data publicarii: 28-10-2009 | International

Maurice R. Greenberg, fostul director executiv al American International Group (AIG), considerat de multi principalul responsabil pentru situatia dezastruoasa a companiei, tinuta in viata doar de fondurile guvernamentale, si-a infiintat propria firma de asigurari, iar o mare parte a angajatilor lui provine din randurile fostilor subalterni, potrivit International Herald Tribune.

C.V Starr & Company, compania detinuta de Greenberg, are toate atuurile pentru a se transforma intr-un jucator important pe piata asigurarilor. In plus, fostul executiv primeste o mana de ajutor chiar din partea statului, noteaza cotidianul de afaceri american.

Decizia de a limita bonusurile angajatilor din sectorul financiar are ca revers migrarea acestora spre companii aflate in afara controlului guvernamental, in cadrul carora patronii sunt liberi sa stabileasca bonusurile si compensatiile.

Perspectiva unor castiguri nelimitate si neingradite de stat i-a permis lui Greenberg sa-si aduca in propria firma angajatii valorosi de la AIG si sa construiasca impreuna cu ei ceea ce analistii au numit un "AIG 2".

"Dupa mine este doar o chestiune de timp pana ce compania infiintata de Greenberg va ajunge sa valoreze mai mult decat AIG. Deja a luat oamenii competenti, iar in curand va lua clientii si, in consecinta, intreaga afacere", spune un analist al pietei asigurarilor consultat de IHT.

Redactia BankNews.ro