Targ de joburi pentru somerii de lux. Cum trebuie sa-ti faci CV-ul

Data publicarii: 29-10-2009 | HR/Cariere

La sfarsitul acestei saptamani are loc targul de cariere - Angajatori de top, unde candidatii pot alege din peste 700 de locuri de munca. In criza sau nu, cei care isi cauta cu disperare un loc de munca se grabesc sau sunt superficiali cand vine vorba de completarea corecta a CV-ului, care reprezinta oglinda candidatului si e primul lucru pe care angajatorul il vede.

"Sunt foarte multi candidati care nu-si prezinta in mod concret informatiile sau acestea nu sunt reinnoite. Astfel, ajungem sa constatam din CV-ul unora ca au mai multe locuri de munca in acelasi timp", a declarat pentru Gandul Corina Diaconu, managing director la ABC Human Capital.

O alta greseala des intalnita este si necompletarea corecta a sectiunii de responsabilitati si atributii, unde candidatii nu trec decat angajatorul si perioada in care a lucrat pentru acesta.

De asemenea, cei isi cauta un loc de munca nu ii dau prea mare atentie sectiunii unde pot detalia diverse cursuri, specializari sau colaborari.

Avansat la engleza in CV, incepator la interviu

Organizatorii targului de cariere - Angajatori de Top, care va avea loc in perioada 30-31 octombrie la Sala Palatului, spun ca din peste 3.000 de CV-uri evaluate, candidatii gresesc atunci cand detaliaza o alta sectiune a experientei decat cea relevanta pentru pozitia pentru care aplica, obiectivul profesional mult prea general in care nu s-a precizat domeniul sau tipul de post urmarit, faptul ca nu precizeaza nivelul de cunostinte in cazul limbilor straine, dar si formatarea dezordonata a CV-ului pentru care aplica direct online.

Totodata, interesul angajatorilor pentru candidatii care cunosc si o a doua limba straina pe langa engleza a crescut fata de editiile anterioare, multi candidati evitand sa noteze in CV adevaratul nivel de cunostinte.

"Gasim destul de multe informatii mincinoase si la capitolul limba straina, unde multi trec nivelul avansat, dar cand ajung in fata angajatorului, de-abia se descurca", a mai povestit Corina Diaconu.

Integral in Gandul