Turismul medical, o afacere profitabila in SUA

Data publicarii: 30-10-2009 | International

Problemele cu care se confrunta sistemul medical american, pe care actualii oficiali incearca sa le rezolve prin crearea unei optiuni publice pe langa cea privata existenta in prezent, au generat un nou tip de afacere: turismul medical, scrie Reuters.

Preturile exorbitante pe care trebuie sa le plateasca pacientii americani au deschis calea unei noi nise aducatoare de profit. Conform ultimelor estimari, peste 650.000 de americani isi trateaza anual afectiunile in spitale din tari cu economii in curs de dezvoltare, precum Mexic sau Tailanda.

Jonathan Edelheit si Renee-Marie Stephano, ambii avocati, au decis sa-si abandoneze profesiile si sa devina antreprenori, infiintand o agentie care intermediaza asistenta medicala in tari cu tarife ieftine bolnavilor din SUA.

Medical Tourism Association (MTA), organizatia creata de acestia, a ajuns in doar doi ani sa domine piata intermedierilor de servicii medicale din Statele Unite. Totodata, ei organizeaza anual o conferinta prin care promoveaza transparenta actului medical si educarea pacientilor.

George Trifu

Ultimele stiri pe BankNews.ro: