Motive de bucurie pentru chiriasii din toata tara

Data publicarii: 30-10-2009 | Imobiliare

Chiriile sunt in scadere in toate orasele importante ale tarii. Cel mai mult s-a ieftinit chiria la trei camere in Constanta, 9% intr-o luna.

Urmand trendul celor din Capitala, proprietarii de apartamente din tara lasa din pretul chiriei pentru a atrage chiriasii, in lipsa cumparatorilor. In judetul Cluj, luna octombrie a adus cea mai mare scadere a chiriilor medii, raportat la luna precedenta, pentru apartamentele de doua camere, informeaza magazinuldecase.ro. Astfel, pretul a scazut cu aproape 7% pentru acest tip de locuinte, de la 295 la 275 de euro. Scaderi au fost insa pe toate liniile. Chiriile medii ale garsonierelor au scazut aproape cu 4%, ajungand la o valoare de 213 euro in octombrie comparativ cu septembrie, cand aceasta era de 221 euro. Pentru apartamentele de trei camere, diminuarea a fost de aproximativ 5%, de la o valoare de 378 euro in septembrie ajungandu-se la o valoare de 360 de euro in octombrie.

In judetul Constanta, chiriile au inregistrat o scadere pentru garsoniere si imobilele de trei camere si o crestere in cazul locuintelor de doua camere.

Astfel, pretul a scazut cu 9% pentru imobilele de trei camere, de la 382 la 344 de euro. Chiriile medii ale garsonierelor au scazut aproape cu 3% in octombrie, ajungand la o valoare de 182 euro in octombrie, spre deosebire de septembrie, cand aceasta era de 188 euro. In schimb, chiria la apartamentele de doua camere a crescut cu 3% luna aceasta, comparativ cu septembrie, ajungand la 258 de euro.

In Brasov, chiriile medii au cunoscut scaderi in octombrie pe toate categoriile de imobile. Cea mai mare diminuare se inregistreaza la apartamentele cu trei camere, respectiv 8%. Chiriile medii ale garsonierelor s-au redus aproape cu 6%, ajungand la o valoare de 170 de euro in octombrie comparativ cu septembrie, cand aceasta era de 180 euro. Pentru apartamentele de doua camere, scaderea este de aproximativ 6%, de la o valoare de 255 euro in septembrie ajungandu-se la o valoare de 240 de euro in octombrie.

Integral in Cotidianul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: