Google: Conexiune gratuita la internet pentru Silicon Valley

Data publicarii: 17-08-2006
Google internet pentru Silicon ValleyGigantul american de internet, Google, a anuntat ca va incepe sa furnizeze gratuit accesul la internet, prin sistemul wireless, celor aproximativ 70.000 de locuitori din Mountain View, localitatea californiana din Silicon Valley, unde compania isi are sediul, relateaza AFP. Google, care sustine ca nu intentioneaza sa devina un furnizor de acces la internet, a cheltuit un milion de dolari pentru acest nou proiect.

Reprezentantii Google au spus ca accesul la internet va fi nelimitat si gratuit, pentru locuitorii din Mountain View. Releele wifi, care permit conexiunea wireless, au fost instalate pe lampile sistemului de iluminare al orasului. Insotit de o banda cu o latime maxima de 1 megabit/secunda, acest acces gratuit face parte dintr-un proiect pilot al Google, care vizeaza testarea unei retele wifi comunitare. Partea de securitate este acoperita printr-un sistem VPN (Virtual Private Network), care monitorizeaza transferul de date.

Compania Google, celebra pentru serviciile sale internet, dar mai ales pentru motorul de cautare cu acelasi nume, are ca nou scop sa demonstreze posibilitatea de a realiza si de a democratiza accesul la internet, prin tehnologia wifi.

Google a propus, deja, o serie de posibilitati de acces wifi gratuite, insa finantate prin publicitate sau astfel de servicii cu plata, fara publicitate, in parteneriat cu furnizorul de internet EarthLink, din San Francisco. Societatea a anuntat ca nu intentioneaza, momentan, sa mai lanseze alte oferte de acest tip, in alte orase.
 
Sursa: NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: