Real Hypermarket angajeaza aproape 600 de persoane

Data publicarii: 12-11-2009 | HR/Cariere

Lantul de retail Real Hypermarket, parte a grupului Metro, angajeaza peste 550 de persoane, pentru a sustine deschiderea a doua hipermarketuri in provincie, potrivit Adrianei Pita, division manager corporate communication & PR al companiei.

"Prin deschiderea celor doua magazine, hipermarketurile din Timisoara si Ploiesti, care urmeaza sa aiba loc in luna decembrie, am creat peste 560 de noi locuri de munca. In medie, avem cam 300 de angajati per magazin, dar numarul difera de la magazin la magazin. De exemplu, in Bucuresti, unde magazinele sunt deschise non-stop, numarul angajatilor este mai mare", a declarat pentru Business Standard Adriana Pita.

Pozitiile pentru care recrutam sunt cele caracteristice unui hipermarket, majoritatea fiind de lucratori comerciali si casiere, dar si posturi de specialisti.

Lantul de retail Real Hypermarket numara, in prezent, peste 8.000 de angajati, circa o mie dintre acestia fiind recrutati pe parcursul acestui an. Fluctuatia de personal din retail, una dintre cele mai mari de pe piata locala, a scazut considerabil in 2009 fata de 2008, pe fondul conditiilor economice dificile.

Personalul din retail a devenit mai stabil si are o atitudine mai responsabila cu privire la job, pe fondul crizei economice care a redus semnificativ oportunitatile de gasire a unui job, spun specialistii in recrutare.

Real Hypermarket Romania, prezent pe piata locala din anul 2006, a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 2,35 miliarde de lei.

Reteaua de hipermarketuri Real Romania a inregistrat in primul trimestru al acestui an o crestere a vanzarilor de pana la 10%, iar in a doua jumatate a lui 2009, ritmul de crestere s-a majorat la peste 10%.

Pe piata hipermarketurilor activeaza, alaturi de Real Hypermarket, Carrefour, Auchan, Kaufland, Cora si Pic.

Business Standard

Ultimele stiri pe BankNews.ro: