Computer cu doar sase functii creat pentru utilizatorii batrani

Data publicarii: 13-11-2009 | IT&C

Pentru a veni in ajutorul batranilor, o firma IT a creat un computer cu doar sase functii, astfel incat sa poata fi folosit cu usurinta de utilizatorii nefamiliarizati cu tehnologia, scrie cotidianul britanic Daily Mail.

SimplicITY, numele dat produsului, a fost lansat initial in Marea Britanie, iar in functie de succesul de care se va bucura ar urma sa fie vandut si pe alte piete europene. "Ne adresam celor trecuti de 50 de ani, neincrezatori in propriile capacitati de interactiune cu tehnologia. Ei vor un dispozitiv de incredere si usor de folosit", spun reprezentantii firmei.

Conform statisticilor, in Anglia sunt peste 6 milioane potential clienti. Aspectul calculatorului este identic cu al unui computer obisnuit, insa softul si componentele hardware sunt simplificate la maxim.

Imediat dupa pornire, ecranul afiseaza un meniu cu sase functii: trimitere de e-mail-uri, navigare pe internet, un program de chat, un fisier pentru salvarea pozelor, un editor de text si un tutorial video.

Sistemul de operare este un Linux Mint, considerat mai putin vulnerabil virusilor si atacurilor informatice. Pretul sistemului pleaca de la 300 de lire sterline.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: