Locuri extraterestre de pe Pamant

Data publicarii: 13-11-2009 | Turism

O vacanta de neuitat nu inseamna neaparat o insula exotica, un hotel exclusivist, servire impecabila si mult soare. Exista anumite locuri pe Pamant care iti creeaza senzatia ca intri intr-o alta lume, o lume in care natura ti se dezvaluie asa cum nu ai mai vazut niciodata.

Vale da Lua, Brazilia

Vale da Lua, sau Valea Lunii, si-a primit denumirea ca urmare a asemanarii izbitoare cu peisajele selenare. De fapt, este meritul stancilor care au fost erodate si sculptate de catre cursurile de apa, in forme ce amintesc de piscinele moderne, cu diferenta ca acestea sunt naturale si sunt plasate in interiorul padurii braziliene. Localizate la Chapada, la 38 de kilometri de Alto Paraiso de Goias, aceste formatiuni sunt unele dintre cele mai vechi de pe planeta.

Izvoarele insangerate din Beppu, Japonia


Izvorul fierbinte Blood Pond face parte din asa-numitele "iaduri" din Beppu, Japonia, unul dintre cele noua lacuri fierbinti, potrivite mai degraba pentru admirat, decat pentru imbaiat. "Baia de sange" este in fapt un bazin de apa foarte fierbinte (temperaturile ajung pana la 78 de grade Celsius). Culoarea rosie are o explicatie foarte simpla: este data de cantitatea mare de fier prezenta in apa. Dintre toate cele noua lacuri fierbinti, cel denumit Blood Pond este de departe preferatul turistilor, datorita compozitiei stralucite a peisajului.

Padurea de Piatra din China

Padurea de piatra din Shilin, China, este un model de referinta la nivel mondial pentru un peisaj natural unic, uimitor. Impresionantul labirint de stanci care da impresia unui codru cu arbori incremeniti pe vecie este considerat una din "primele minuni ale lumii". Este situat in regiunea Lunan, la 86 kilometri sud-est de Kunming (capitala provinciei Yunnan, din sud-vestul Chinei).  Minune a naturii, Padurea de piatra din Shilin a fost inscrisa de UNESCO in patrimoniul mondial al umanitatii. Cei care fac o plimbare prin acest codru etern raman uluiti de maretia trunchiurilor zvelte, cu forme unele mai stranii decat altele, ce se avanta spre cer.

Structura Richat, Mauritania


Forma spectaculoasa a reliefului de aici poate fi admirata in toata splendoarea ei, insa numai de la distanta. De la mare distanta. Cu un diametru de 48 de kilometri, forma concentrica a structurii Richat poate fi observata cu usurinta din spatiu. Chiar daca este parte componenta a desertului saharian, nasterea acestei formatiuni este inca invaluita in mister. Teoria initiala sustinea ca formatiunea este o rezultanta a impactului cu un meteorit urias, insa geologii moderni sunt de parere ca este mai degraba vorba despre o eroziune.

Pestera de Gheata Eisriesenwelt din Austria

Termenul german Eisriesenwelt se traduce "lumea gigantilor de gheata" si nu este o metafora, dupa cum se observa si in imagini. Pesterile de gheata sunt cu totul diferite de cele "clasice", pentru ca par desprinse mai degraba din basme. Cele din Austria sunt printre cele mai mari de acest gen si sunt localizate in apropiere de Salzburg, pe o suprafata de aproximativ 40 de kilometri. Doar o parte din acest labirint de gheata este accesibil turistilor, suficient insa pentru a-i admira farmecul. 
 
Curentul