Adidas va produce in Bangladesh tenisi ieftini pentru saraci

Data publicarii: 16-11-2009 | Diverse

Producatorul de echipamente sportive Adidas va fabrica, in Bangladesh, tenisi pentru populatia saraca, in cadrul unui proiect de antreprenoriat social realizat cu laureatul premiului Nobel pentru pace, Muhammad Yunus, relateaza AFP.

"Adidas a decis sa lanseze in 2010 un proiect-pilot pentru dezvoltarea si comercializarea pantofilor sport in Bangladesh, ce merge in directia 'parteneriatelor sociale'", conceptul de antreprenoriat realizat de Yunus pentru rezolvarea problemelor sociale, a anuntat grupul german.

Obiectivul este "propunerea unor pantofi care sa ofere protectie impotriva infectiilor foarte nocive si raspandite, iar asta la un pret abordabil pentru populatia saraca".

Adidas nu a precizat nici pretul si nici data la care va incepe productia acestor pantofi sport, grupul precizand ca proiectul este abia la inceput. Insa presa germana sustine ca tenisii ar putea fi oferiti la un pret mai mic de un euro.

Yunus a reunit saptamana trecuta in Germania reprezentantii mai multor companii multinationale, precum Danone (industria agroalimentara), Veolia (servicii pentru mediu) si BASF (industria chimica), pentru a-si promova ideea de antreprenoriat social.

Yunus, ce a dezvoltat micro-creditele pentru persoanele sarace, vrea sa determine marile companii sa produca si sa vanda nu numai pentru a obtine un profit maxim, ci si pentru a contribui la rezolvarea problemelor sociale, incepand cu saracia.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: