Mostenitorii in indiviziune pot participa la Prima Casa

Data publicarii: Astazi, 19-11-2009 | Finante-Banci

Persoanele care au dobandit cota-parte dintr-o locuinta prin mostenire vor putea intra in Programul "Prima Casa" dupa ce proiectul legislativ votat deja de Camera Deputatilor va fi promulgat si publicat in Monitorul Oficial. Modificarile  legislative au fost facute de deputati, legea fiind trimisa spre promulgare. In textul initial al legii, aflat in prezent in vigoare, pot cumpara o casa doar tinerii care nu detin nici o alta proprietate, indiferent de modul de dobandire.

Programul prin care statul garanteaza creditele imobiliare contractate de persoanele fizice a fost introdus de Guvern in acest an, cu scopul relansarii creditarii si a vanzarilor de locuinte, avand un plafon de un miliar de euro.

Potrivit reprezentantilor Fondului National de Garantare, pana in prezent au fost acordate garantii de stat in valoare de 328 milioane euro, care ar urma sa urce pana la sfarsitul anului la 420-440 milioane euro, iar jumatate din plafonul de garantare pentru Programul "Prima Casa" va fi relocat in bugetul pentru 2010.

Romania Libera