Koenigsegg renunta sa mai cumpere Saab de la General Motors

Data publicarii: 25-11-2009 | Auto

Producatorul suedez de automobile de lux Koenigsegg a anuntat ca a renuntat la oferta inaintata General Motors pentru cumpararea constructorului auto Saab, invocand intarzierile prea mari in incheierea tranzactiei, relateaza AFP.

"Regretam, dupa sase luni de lucru intensiv si cu determinare, sa ajungem la concluzia dificila si dureroasa ca nu vom fi in masura sa incheiem achizitia Saab Automobile", a precizat fondatorul si presedintele societatii, Christian von Koenigsegg, intr-un comunicat.

"Problema calendarului a fost intotdeauna esentiala pentru strategia noastra ce vizeaza insuflarea unui nou spirit companiei. Din pacate, intarzierile in incheierea operatiunii au generat riscuri si incertitudini care ne impiedica sa ne ducem la bun sfarsit planurile privind noul Saab", a explicat el.

Koenigsegg, ce se afla in fruntea unui consortiu de investitori dornici sa preia Saab, anuntase la inceputul lui septembrie ca este sustinut si de grupul chinez BAIC in incercarea de a prelua constructorul auto suedez Saab, aflat in dificultate, de la General Motors. Grupul american intentioneaza inca din luna decembrie 2008 sa-si vanda subsidiara suedeza.

Anuntul survine dupa ce GM a renuntat sa cedeze subsidiara europeana mult mai importanta Opel/Vauxall, pentru care ajunsese la discutii avansate cu un consortiu format din compania canadiana Magna si banca rusa Sberbank.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: