Cel mai bine platite joburi oferite pe online in 2009

Data publicarii: 30-11-2009 | HR/Cariere

Posturi precum cel de programator, agent vanzari, executor financiar sau consilier imobiliar se numara printre cel mai bine platite joburi oferite, pe parcursul acestui an, pe site-urile de recrutare, potrivit datelor furnizate de reprezentantii site-urilor de profil.

Salariile pentru pozitiile mentionate pornesc de la 1.000 de euro pe luna si ajung la peste 2.500 de euro lunar, daca luam in calcul si beneficiile oferite de angajator.

Pe site-ul de recrutare eJobs, printre cel mai bine joburi oferite in 2009 se numara cele de consilier imobiliar si executor.

"Printre joburile cu cele mai mari salarii specificate a fost cel de executor, oferit de BT Leasing Transilvania IFN, care avea un salariu lunar de 1.000 de euro. Un alt job cu o oferta generoasa a fost unul de consilier imobiliar, cu un salariu cuprins intre 1.000 si 1.500 de euro pe luna", a afirmat Laura Chilom, HR consultant in cadrul eJobs.ro.

Un job din cinci are salariul specificat

"Doar 20% dintre ofertele de joburi postate pe site-ul nostru au oferta salariala specificata", spune Alexandru Ionita, marketing PR manager al site-ului de recrutare BestJobs. In topul celor mai bine platite joburi oferite anul acesta pe site-ul de recrutare BestJobs conduc cele din domeniile IT, consultanta si vanzari.

"Cele mai multe anunturi de angajare cu salarii de peste 2.000 de euro au provenit din IT, consultanta, vanzari si Internet/New Media", precizeaza reprezentantul BestJobs. Unul dintre cel mai bine platite joburi postate anul acesta in mediul online a fost un post de programator, oferit de Zero Paper, o firma de consultanta in Business Process Management.

Salariul pentru postul amintit a fost de 2.500 de euro pe luna plus alte beneficii. Dintre joburile cu salariu specificat, cele mai mici oferte se regasesc in domeniul HoReCa, 200-300 de euro pe luna. In plus, in vanzari sunt oferite salarii de 300-400 de euro pe luna la nivel de entry-level.

"Am avut anunturi de joburi pentru receptioner hotel, cu un salariu oferit de pana la 300 de euro pe luna", a declarat Chilom.

Potrivit datelor furnizate de site-ul de recrutare BestJobs, oferta de joburi a scazut in acest an, in medie, cu 30% fata de 2008, tendinta ce se va mentine pana la sfarsitul anului.

Numarul aplicatiilor inregistrate pe site-urile de recrutare, pe parcursul acestui an, a fost de trei ori mai mare in raport cu ofertele de joburi active si de cinci ori mai mare comparativ cu numarul de aplicatii din 2008.

Integral in Business Standard